دایکاست آلومینیوم

Saturday، ۲ Tir ۱۴۰۳

دایکاست آلومینیوم

خدمات دایکاست آلومینیوم به‌دلیل سرعت بالا و دقت زیاد، روشی موثر برای تولید انبوه قطعات صنعتی، خودروسازی، مخابراتی و الکتریکی است. این روش به‌دلیل استفاده از قالب‌های فولادی چندبار مصرف، برای تولید قطعات با حجم بالا ایده‌آل است. از مزایای دیگر این شیوه می‌توان به استحکام بالای قطعات و کیفیت بهتر نسبت‌به روش‌های دیگر ریخته‌گری اشاره کرد. در این مطلب بیشتر با این روش ریخته‌گری آلومینیوم آشنا خواهیم شد.

ریخته‌گری آلومینیوم یا دایکاست آلومینیوم چیست؟

در وهله نخست برای آنکه دریابیم دایکاست آلومینیوم یا آلومینیوم دایکاست چیست باید بگوییم، اینکار فرایندی صنعتی است که در آن آلومینیوم مذاب با فشار زیاد به داخل قالب‌های ویژه تزریق می‌شود تا قطعاتی با دقت بالا و ابعاد مشخص تولید شود. این روش برای تولید قطعات پیچیده و دقیق بسیار مناسب است و به‌دلیل فشار بالا در دستگاه تزریق آلومینیوم دایکاست، مک‌ها و تخلخل‌ها را در ماده کاهش می‌‎یابد.

این قالب‌ها معمولاً از دو نیمه تشکیل شده‌اند که پس از سرد و جامد شدن آلومینیوم، جدا می‌شوند تا قطعه نهایی نمایان شود. قطعه به‌دست‌آمده معمولاً سطحی صاف داشته و نیاز به ماشین‌کاری کمی دارند و گاها حتی بدون نیاز به ماشین‌کاری قابل‌استفاده هستند. این روش عمدتاً برای آلیاژهای غیرآهنی مانند آلومینیوم مناسب است.

دستگاه دایکاست آلومینیوم چیست؟

دستگاه‌ دایکاست آلومینیوم یک ابزار صنعتی پیچیده است که برای تولید قطعات فلزی ازجمله قطعات آلومینیومی با استفاده از فرایند ریخته‌گری تحت فشار به‌کار‌می‌رود. هر دستگاه‌ دارای مجرای گردن غازی است و نازل دستگاه به سیلندر تزریق متصل بوده و در فلز ذوب‌شده شناور است. با استفاده از پیستون قرارگرفته در قسمت بالای دستگاه، مواد ذوب شده به داخل مخزن تزریق فشار یا مخزن، تزریق می‌شوند. پس از تزریق دایکاست آلومینیوم، دریچه تغذیه بسته می‌شود و مواد ذوب شده با استفاده از فشار بسیار زیاد به داخل قالب ریخته می‌شوند.

بعد از این مراحل، مواد ذوب شده به آرامی خنک شده و پس از باز کردن دریچه تغذیه و خروج قطعه نهایی از قالب، مراحل برای تولید قطعه بعدی تکرار می‌شوند. این فرایند تولید قطعات دایکاست آلومینیوم با وزن‌های مختلف را امکان‌پذیر می‌سازد و با تغییر تنظیمات مختلف، وزن قطعه نهایی قابل‌تغییر است.

تولید دایکاست آلومینیوم شامل چند مرحله است؟

تولید دایکاست آلومینیوم معمولاً شامل بخش‌های مختلفی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

آماده‌سازی قالب‌ دایکاست آلومینیوم: پس از طراحی قالب مناسب برای دایکاست قطعه آلومینیومی، قالب باید تمیز شود و با استفاده از روان‌کننده‌ها آماده گردد تا از چسبیدن آلومینیوم به قالب جلوگیری شود.

مرحله تزریق فلز: در این مرحله، فلز مذاب (معمولاً آلومینیوم) به داخل قالب تزریق می‌شود. این عمل اغلب تحت فشار انجام می‌شود تا اطمینان حاصل گردد که آلومینیوم به‌طور‌کامل در قالب پر شده و هوای موجود در آن خارج گردیده است.

مرحله خنک‌کردن: پس از تزریق، آلومینیوم در قالب خنک‌شده و از حالت مایع به جامد درمی‌آید. این مرحله معمولاً تحت‌کنترل دقیق دما و فشار انجام می‌شود تا از ایجاد حفره‌ها و شکاف‌های میکروسکوپیکی در قطعه جلوگیری شود.

مرحله استخراج و خروج قطعه: پس از اینکه قطعه به طور کامل سرد شد و آلومینیوم به حالت جامد درآمد، قالب باز می‌شود و قطعه نهایی خارج می‌گردد. این قطعات معمولاً دارای دقت بالا و سطحی تمیز هستند.

پرداخت نهایی: مرحله پایانی شامل حذف مواد اضافی و انجام عملیات سطحی مانند پرداخت یا رنگ‌آمیزی برای تکمیل قطعه آلومینیومی دایکاست است.

همچنین، دستگاه‌های دایکاست آلومینیوم ممکن است دارای سیستم‌های کنترلی پیشرفته باشند که فشار، دما و سرعت تزریق دایکاست آلومینیوم را به طور دقیق کنترل می‌کنند، این کنترل‌ها به‌ تولید قطعات باکیفیت و متناسب از لحاظ اندازه کمک می‌کند.

قالب دایکاست آلومینیوم چیست؟

قالب دایکاست آلومینیوم، ابزار ویژه‌ای است که در فرایند ریخته‌گری تحت فشار برای ساخت قطعات استفاده می‌شود. این قالب‌ها عموماً از فولاد یا آلومینیوم ساخته می‌شوند و به دو بخش ثابت و متحرک تقسیم می‌گردند. قالب ثابت به‌عنوان «قالب پوششی» و قالب متحرک به‌عنوان «قالب پران» شناخته می‌شوند. هریک از این بخش‌ها روی صفحات خاصی در دستگاه دایکاست آلومینیوم قرار می‌گیرند. این طراحی امکان باز‌و‌بسته شدن قالب در راستای یک خط جدایش مشخص را فراهم می‌آورد، با بسته شدن دو بخش قالب، حفره‌های قالب‌گیری برای تولید قطعات شکل می‌گیرند.

منظور از انواع دایکاست آلومینیوم چیست؟

انواع دایکاست آلومینیوم به انواع روش‌های دایکاست آلومینیوم اشاره دارد که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

· دایکاست با محفظه سرد

· دایکاست با محفظه گرم

· دایکاست با فشار بالا

· دایکاست با فشار پایین

هر یک از این روش‌ها بسته به نوع قطعه، جنس آلیاژ و دقت مورد نیاز، مزایا و معایب خاص خود را دارند و در صنایع مختلف به کار گرفته می‌شوند.